Drag-and-drop -käyttöliittymä Aalto-yliopistolle

Käyttöliittymä, joka vastaa tilan erityistarpeisiin. Neljältä HDMI-pisteeltä voidaan esittää kuvaa omille näytöilleen, mutta jakaa kuva myös muille näytöille. Opettajan työpisteessä lähteinä on Aallon luentoluokkien tapaan kiinteä PC, laptop-liitäntä ja wifi-lähde, jotka vastaavasti voidaan jakaa tilan muille näytöille. Yksi tilan näytöistä on kosketusnäyttö, jolla voidaan ohjata siihen liitettyä PC-lähdettä. Lisäksi tilasta löytyy dokumenttikamera, ohjattava kamera, avoin AUX-liitäntä ja pari mikrofoneja.

Perinteisin matriisinäkymän sijaan tilaan toivottiin drag-and-drop-tyyppistä käyttöliittymää. Lopputuloksena syntyi yhden näkymän käyttöliittymä, jossa lähdekuvake tiputetaan kohdelaitteen päälle selkeässä pohjakuvassa. Lähteiden, kuten kameran, tarkempiin säätöihin pääsee helposti käsiksi Asetuksista, josta löytyy myös mahdollisuus tallentaa tilassa pidettäviä luentoja.

Käyttöliittymän ulkonäkö seuraa Aallolle suunniteltua Snowflake 5.1 Aalto editionia, minkä ansiosta käyttökokemus tilojen välillä on yhtenevä, vaikka tilan rakenne poikkeaakin perinteisistä luentosaleista.